het laatste nieuws

help mee word ambassadeur of doe mee als vrijwilliger

Als lid van de Knotwilg ben je al betrokken bij onze projecten. Vind je het leuk om meer te doen en ook anderen te enthousiasmeren voor lokale energieprojecten?  Word dan ambassadeur voor de Knotwilg. Stuur mensen in je omgeving die mogelijk belangstelling hebben onze nieuwsbrief, nodig ze uit om lid te worden of geef ze een lidmaatschap cadeau. We kunnen je helpen om een informatieavond te organiseren over het nut en de voordelen van zelf energie opwekken. Dat kan bijvoorbeeld in het Energielab van Eneco in Vianen. Een mooie educatieve ruimte waar we door onze samenwerking met Eneco gebruik van mogen maken. Kortom, mogelijkheden te over.

OF WORD VRIJWILLIGER

Voor huidige en toekomstige projecten zijn we op zoek naar vrijwilligers. Er valt van alles te doen rond een project. Daar zit vast iets bij wat bij jou past, dus heb je tijd en energie over, kom dan ons team versterken.

Wil je ambassadeur zijn of als vrijwilliger helpen bij een project? Laat het weten en mail naar info@energiecooperatiedeknotwilg.nl

Geen zonnepanelen? wel zonne-energie? Het kan!

Wil je wel zonnepanelen maar is het dak van je huis niet geschikt voor zonnepanelen? Of woon je in een flat of appartementengebouw? Dan kun je straks misschien profiteren van zonne-energie van zonnepanelen bij jou in de buurt. We zijn op dit moment bezig met drie zogenaamde ‘Postcoderoos’ projecten. Iemand stelt zijn dak beschikbaar om zonnepanelen op te plaatsen en mensen die in dezelfde of omliggende postcode wonen kunnen vervolgens daarvan zonne-energie afnemen.

Wij regelen alles en doen de administratie. Je hebt dus wel de lusten, maar niet de zorgen en administratieve lasten. Binnenkort hoor je om welke gebieden en postcodes het gaat.

Met de Postcoderoosregeling hopen wij voor veel leden het opwekken van eigen energie mogelijk te maken.

INTERESSE OF MEER WETEN? Mail naar info@energiecooperatiedeknotwilg.nl

Feestelijke opening Energielab Eneco, park Autena Vianen

In het EnergieLab leren leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool en de brugklas op een speelse wijze hoe je duurzame energie opwekt en wat je thuis allemaal kunt doen om energie te besparen. Het Eneco EnergieLab staat in Vianen naast windpark Autena en is de komende twee jaar twee dagen per week geopend..Leerlingen van groep 7 van basisschool De Wegwijzer uit Vianen kregen de eerste lessen onder toeziend oog van Ruud Sondag, CEO van Eneco Groep, en Burgemeester Wim Groeneweg van Vianen.Het lesprogramma ontwikkelde Eneco in samenwerking met gespecialiseerde partijen en sluit aan bij vakken zoals aardrijkskunde en natuur en techniek. Voor deze editie werd het programma uitgebreid met onderdelen over zonne-energie en energiebesparing in huis. Ook gaan de leerlingen aan de slag met het bouwen van een windmolen en ze leren hoe je zoveel mogelijk duurzame energie opwekt door slim zonnepanelen te plaatsen op het dak van een modelhuis. In dat modelhuis moeten ze vervolgens gedurende een fictieve dag zo zuinig mogelijk met energie omgaan. Verder kunnen ze een kijkje nemen bij de nieuwe windmolens op het terrein.Het Eneco EnergieLab kwam tot stand in nauwe samenwerking met de gemeente Vianen, de toekomstige gemeente Vijfheerenlanden,. Wethouder Frank Meurs en Energiecoöperatie de Knotwilg. 

Algemene ledenvergadering 3 december 2018

Graag nodigen we je uit voor de algemene ledenvergadering op maandagavond 3 december aanstaande. We praten je dan bij over de voortgang van onze projecten, zoals de ontwikkelingen rond ons windpark Groote Haar, het postcoderoosproject in Ameide en nog veel meer.

We vergaderen 3 december in de Schaapskooi Overboeicop 15, 4145 NN Schoonrewoerd. Aanvang 20.00 uur. We hopen je daar te zien en te spreken!

Kijk voor nieuws over onze projecten bij 'nieuws' van het
desbetreffende project.

Energie Coöperatie De Knotwilg UA
kvk  59480726
btw NL 853514872
bank NL73RABO0136540791

info@energiecooperatiedeknotwilg.nl
Postadres: (wij geven de voorkeur aan digitaal per mail )