het laatste nieuws

feestelijke opening energielab eneco bij park autena, vianen

In het EnergieLab leren leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool en de brugklas op een speelse wijze hoe je duurzame energie opwekt en wat je thuis allemaal kunt doen om energie te besparen. Het Eneco EnergieLab staat in Vianen naast windpark Autena en is de komende twee jaar twee dagen per week geopend.

.Leerlingen van groep 7 van basisschool De Wegwijzer uit Vianen kregen de eerste lessen onder toeziend oog van Ruud Sondag, CEO van Eneco Groep, en Burgemeester Wim Groeneweg van Vianen.

Het lesprogramma ontwikkelde Eneco in samenwerking met gespecialiseerde partijen en sluit aan bij vakken zoals aardrijkskunde en natuur en techniek. Voor deze editie werd het programma uitgebreid met onderdelen over zonne-energie en energiebesparing in huis. Ook gaan de leerlingen aan de slag met het bouwen van een windmolen en ze leren hoe je zoveel mogelijk duurzame energie opwekt door slim zonnepanelen te plaatsen op het dak van een modelhuis. In dat modelhuis moeten ze vervolgens gedurende een fictieve dag zo zuinig mogelijk met energie omgaan. Verder kunnen ze een kijkje nemen bij de nieuwe windmolens op het terrein.

Het Eneco EnergieLab kwam tot stand in nauwe samenwerking met de gemeente Vianen, de toekomstige gemeente Vijfheerenlanden,. Wethouder Frank Meurs en Energiecoöperatie de Knotwilg. 

algemene ledenvergadering
3 december 2018

Graag nodigen we je uit voor de algemene ledenvergadering op maandagavond 3 december aanstaande. We praten je dan bij over de voortgang van onze projecten, zoals de ontwikkelingen rond ons windpark Groote Haar, het postcoderoosproject in Ameide en nog veel meer.

We vergaderen 3 december in de

Schaapskooi Overboeicop 15, 4145 NN Schoonrewoerd.

Aanvang 20.00 uur. We hopen je daar te zien en te spreken!

Kijk voor nieuws over onze projecten bij 'nieuws' van het
desbetreffende project.

Energie Coöperatie De Knotwilg UA
kvk  59480726
btw NL 853514872
bank NL73RABO0136540791

info@energiecooperatiedeknotwilg.nl
Postadres: (wij geven de voorkeur aan digitaal per mail )