Deze website maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Samen energie opwekken  met
zon, water en wind

Dit zijn wij

Wij zijn Energiecoöperatie de Knotwilg. We zijn een snelgroeiende beweging van mensen in de Vijfheerenlanden en Alblasserwaard die zelf energie willen opwekken en gebruiken. We nemen het heft in eigen handen. We dragen met lokale energieprojecten bij aan een toekomstbestendige regio en wereld. Dat doen we samen met bevlogen mensen zoals jij en met onze partners. Doe mee!

Zo doen we dat

Energie die je nodig hebt, kun je - voor een deel -  zelf opwekken. Bijvoorbeeld met zonnepanelen, zonneboilers of door een aandeel te nemen in een windmolen. Iedereen kan zelf stappen maken. Als we de handen ineenslaan, is er nog veel meer mogelijk! Samen kom je verder! Daarom is Energiecoöperatie de Knotwilg in het leven geroepen.

Samen doen
We werken samen met inwoners, ondernemers, natuurbeschermers, gemeente(n) en energieleveranciers. Zo krijgen we lokale initiatieven van de grond. We investeren in groene energie, opgewekt in onze eigen regio met zon, wind en water. Oneindige lokale bronnen. Daarmee sparen we het milieu en voorkomen we dat de aarde uitgeput raakt. Iedereen die mee wil doen, is van harte welkom!

Samen bepalen we hoe we het geld dat we overhouden investeren in onze leefomgeving. Zo zorgen we met elkaar voor elkaar. Bovendien stimuleren we de lokale economie en maken we de buurt groener. 

goed idee? doe mee!

Uitgelicht project

Windpark Groote Haar

Je kunt nu investeren in Windpark Groote Haar in Gorinchem. Het levert je veel op: jaarlijks zo’n 5% rente, milieuwinst en geld voor de lokale gemeenschap. Zo doe je iets groens met je geld.

Ons bestuur

Koos Timmer

Woont in Asperen en is onze voorzitter. Tot zijn pensionering in 2012 werkte hij bij verschillende vestigingen van de Rabobank. Vanaf 1991 in de functie van directievoorzitter. Koos is een daadkrachtige en kritische bestuurder. Hij houdt onze energiecoöperatie met veel energie op koers.

Aad Rodenburg

Woont in Gorinchem. Hij werkt dagelijks aan het beheer van de openbare ruimte en is onze secretaris. Hij heeft ervaring met grote civiele projecten en een windmolenproject in Flevoland. Aad is thuis ook lekker duurzaam bezig met zonnepanelen en een warmtepomp. Zijn misschien niet originele, maar wel gemeende motto is: ‘Een beter milieu begint bij jezelf.’.

Etta Eleveld

Woont in Vianen en is onze penningmeester. Etta Eleveld is al heel lang bevlogen als het om de natuur en een duurzame omgeving gaat. Nu ze gepensioneerd is, geeft ze daar actief invulling aan. Ze is als penningmeester verbonden aan de Natuur en Vogelwacht de Vijfheerenlanden. In dezelfde functie speelt ze een belangrijke rol binnen De Knotwilg. 

Arie Versluis

Arie woont in Ameide. Hij werkte tot zijn pensionering als voorman bij een groot bouwbedrijf. Hij is al vele jaren actief voor Natuur- en Vogelwacht de Vijfheerenlanden. Hij doet hier en daar nog wat vrijwilligerswerk en hij is bestuurslid bij De Knotwilg. Arie heeft zonnepanelen op zijn huis en breekt een lans voor de energietransitie: “Want wind geeft ons allemaal energie”

Matteo de Visser

Woont in Leerdam. Naast bestuurslid bij de Knotwilg is hij projectleider in ruimtelijke ontwikkeling. In de periode 2014-2018 was hij ook nog raadslid in Leerdam. Hij levert graag een bijdrage aan de energietransitie en vindt de gezamenlijkheid in onze energiecoöperatie een mooie setting.

Jos van Oosten

Is mede oprichter en ambassadeur van onze energiecoöperatie, Hij woont nu in Noorwegen en denkt vanaf daar nog steeds met ons mee.

Downloads

Statuten

Jaarverslag 2017

Jaarverslag 2018

Volg ons

Contactgegevens

Energie Coöperatie De Knotwilg UA

kvk  59480726
btw NL 853514872
bank NL73RABO0136540791

info@energiecooperatiedeknotwilg.nl
Postadres: (wij geven de voorkeur aan digitaal per mail)

Privacyverklaring