Deze website maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Beeld header
Aan de slag met energie besparen en gasvrij wonen
Samen Gorkum Gasvrij
Samen Gorkum Gasvrij logo

Samen Gorkum Gasvrij begint in de Donken

Woon je in de Dalemse Donken? Wil je samen met andere bewoners energie besparen en (op termijn) gasvrij wonen? Doe dan mee met ‘Samen Gorkum Gasvrij’. Een initiatief om bewoners te helpen om van hun huis, straat en buurt een groene, energiezuinige plek te maken. Energie besparen en gasvrij wonen zijn goed voor het milieu en je portemonnee. Maar hoe doe je dat? Welke maatregelen kun je nemen? En hoe zit het met kosten? Energiecoöperatie de Knotwilg en Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland helpen je graag op weg.

Schrijf je in voor Samen Gorkum Gasvrij en doe mee!

Samen Gorkum Gasvrij Dalemse Donken

Wat is het idee?

We brengen bewoners van de Dalemse Donken die willen verduurzamen, bij elkaar. De bewoners kiezen op welke manier ze energie willen besparen en/of schone energie willen opwekken. Bijvoorbeeld door hun woning beter te isoleren, de cv-ketel te verruilen voor een (hybride) warmtepomp of samen een mini-warmtenet aan te leggen. Wij helpen vervolgens met het maken van keuzes, de uitvoering van de plannen en het eventueel aanvragen van subsidies.

Samen Gorkum Gasvrij logo

Inschrijven en ondersteuning zijn gratis

Veel inwoners willen graag met energiebesparende maatregelen aan de slag, maar weten niet goed hoe of wat. Ben jij daar één van? Meld je dan aan voor Samen Gorkum Gasvrij Inschrijven is gratis en verplicht je tot niets. De ondersteuning in het verdere traject is ook gratis.

Samen Gorkum Gasvrij handen

Iets voor jou?

Meld je aan!

Woon je in de Dalemse Donken en wil je graag met andere bewoners uit je straat/buurt/wijk op je energie besparen en je woning klaarmaken voor een gasvrije toekomst? Meld je aan!

Je bent welkom!

Wil je meehelpen en mee organiseren en heb je ervaring en/of kennis op het gebied van energie besparen en het opwekken van schone energie? Ook dan ben je zeer welkom!

Samen kunnen we meer!

Ken je mensen bij jou in de straat of wijk die al bezig zijn met energie besparen en gasvrij wonen? Maak ze dan attent op dit project. Samen kunnen we meer!

Informatiebijeenkomst 13 februari 2024 Wijkcentrum Dalemplein

De inwoners die zich aanmelden nodigen we uit voor onze bijeenkomst 13 februari van 20.00 uur tot half 21.30 uur in Wijkcentrum Dalemplein. Hier is ruimte voor een eerste kennismaking en praktische informatie over de mogelijke oplossingen voor je huis. Ook daarna zullen we bijeenkomsten blijven organiseren. Doel is dat een groep bewoners samen aan de slag gaan om wat wordt gekozen uit te werken met onze hulp.

Samen Gorkum Gasvrij logo

Wie zijn wij

Het project Samen Gorkum Gasvrij is een initiatief van Energiecoöperatie de Knotwilg en Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland. Laatstgenoemde houdt zich al 50 jaar bezig met het mooier en duurzamer maken van ons Zuid-Hollandse landschap. Zowel Energiecoöperatie de Knotwilg als de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland hebben geen winstoogmerk of commercieel belang. Onze doelen zijn:

Meer schone energie en minder energieverbruik voor een gezonder klimaat

Behoud van flora en fauna en een gezonde leefomgeving in onze regio.

De winst van duurzame energie bij bewoners brengen.

Meld je aan voor Samen Gorkum Gasvrij

Heb je interesse? Fijn! Vul het aanmeldformulier in op Samen Gorkum Gasvrij Of stuur ons een mail via gorkumgasvrij@milieufederatie.nl

Samen Gorkum Gasvrij begint in de Donken, doe jij ook mee?

Dankzij subsidie mogelijk gemaakt door:

Logo de knotwilg
Logo NMF zuid holland
Provincie zuid holland logo

Volg ons op onze socials: