NIEUWSGIERIG?
Hier blijf je op de hoogte

Energieneutraal Everdingen

Everdingen wordt het eerste energieneutrale dorp in de Vijfheerenlanden. Tenminste, als het aan Stichting Vitaal Dorp ligt. Woensdag 5 juni ontvouwden Voorzitter Gerard Walraven en projectleider Peter ten Have vol vuur de plannen voor het energieneutraal maken van Everdingen. Daarna was het de beurt aan de aanwezigen om vragen te stellen, ideeën te spuien en input te leveren voor het vervolg.

Grote opkomst en betrokkenheid
Energiedorp Everdingen is een project van Stichting Vitaal dorp. Doel van het project is om in een paar jaar tijd met heel Everdingen over te stappen op duurzame energie, zowel voor de verwarming van de huizen als voor de stroomvoorziening. Woensdag 5 juni was de eerste bijeenkomst van Energiedorp Everdingen in het dorpshuis om de Everdingers te informeren, input op te halen en vragen te beantwoorden.

De avond werd goed bezocht. Naast inwoners en ondernemers waren aanwezig: wethouder Maks van Middelkoop en beleidsambtenaar duurzaamheid Jeannette Bijkerk van de Gemeente Vijfheerenlanden en Etta Eleveld en Irma Schouten namens de Knotwilg.

Steun van vrijwilligers en Gemeente  
Projectleider Peter ten Have is met steun van de gemeente hard aan het werk om de energietransitie van Everdingen van de grond te krijgen. Hij kan rekenen op de inzet en steun van een groep enthousiaste vrijwilligers. Er zijn inmiddels elf Everdingers die actief meedenken aan de ‘Energietafels’. De deelnemers aan de ‘Technische Energietafel’ verdiepen zich in alle technische ins en outs en de voor- en nadelen van bijvoorbeeld aardwarmte, zonnewarmte, zonnepanelen en warmtepompen. De Sociaalmaatschappelijke en financiële Energietafel zoekt naar manieren om de Everdingers te ondersteunen bij het verduurzamen van hun energie. Bijvoorbeeld met hulp van Energiecoaches.

Zoveel mogelijk samenwerken
Stichting Vitaal Dorp en onze Energiecoöperatie zien goede mogelijkheden voor samenwerking en kennisuitwisseling. Stichting Vitaal Dorp is al lid van de Knotwilg en we bezoeken elkaars bijeenkomsten en houden elkaar op de hoogte.

Meer weten of aanmelden als vrijwilliger? Mail naar: energiedorp@vitaal-dorp.nl.

Volg ons

Contactgegevens

Energie Coöperatie De Knotwilg UA

kvk  59480726
btw NL 853514872
bank NL73RABO0136540791

info@energiecooperatiedeknotwilg.nl
Postadres: (wij geven de voorkeur aan digitaal per mail)

Privacyverklaring