NIEUWSGIERIG?
Hier blijf je op de hoogte

SDE+ subsidie toegekend!

Goed nieuws voor Energiecoöperatie de Knotwilg en Eneco. De door hen aangevraagde SDE+ subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie) voor windpark Groote Haar in Gorinchem, is toegekend. De realisatie komt nu snel dichterbij. Energiecoöperatie de Knotwilg en Eneco trekken samen op bij de bouw van het windpark en worden ieder voor 50% eigenaar.

Windpark Groote Haar Gorinchem
Het windpark wordt gerealiseerd bij bedrijventerrein Groote Haar. Gemeente Gorinchem werkt aan de duurzame ontwikkeling van dit gebied. Zo is er op het terrein straks veel groen en water wat zorgt voor een aangename en mooie werkomgeving. Van bedrijven wordt verwacht dat zij hun dak(en) beschikbaar stellen voor het opwekken van zonne-energie en er komen 2 windmolens voor het opwekken van windenergie.

Samenwerking Energiecoöperatie de Knotwilg en Eneco
Energiecoöperatie de Knotwilg (Alblasserwaard en Vijfheerenlanden) en Eneco ontwikkelen samen de windmolens voor Windpark Groote Haar. Minimaal 10% van de groene energie die hier straks wordt opgewekt, is bestemd voor bedrijven op het toekomstige bedrijventerrein. Alle partijen willen met de bouw van het windpark een boost geven aan de energietransitie en een groene omgeving. De SDE+ subsidie van de overheid is weer een belangrijke stap op weg naar de realisatie van het windpark. Zoals het er nu naar uitziet kan begin 2020 het definitieve besluit worden genomen om te bouwen.

Volg ons

Contactgegevens

Energie Coöperatie De Knotwilg UA

kvk  59480726
btw NL 853514872
bank NL73RABO0136540791

info@energiecooperatiedeknotwilg.nl
Postadres: (wij geven de voorkeur aan digitaal per mail)

Privacyverklaring