Windpark Groote Haar

Investeer in groene energie in Gorinchem

Samen met de gemeente Gorinchem realiseren Eneco en de Knotwilg bij het bedrijventerrein Groote Haar een windpark met 2 windmolens. De groene energie die we hier straks samen opwekken, is bestemd voor bedrijven op het bedrijventerrein en voor de inwoners van Gorinchem, Arkel, Schelluinen en Hoogblokland. Je kunt dit jaar weer investeren in dit mooie groene project. Als je lid bent, hoor je dat via de nieuwsbrief. 

koop nu alvast een stukje windmolen en help het windpark te realiseren

Er is veel geld nodig om de bouw van de molens te realiseren. Ook al in de voorbereidende fase waar we nu middenin zitten. Dat geld voor de ontwikkeling van het windpark lenen we voor een deel van onze leden. Je kunt dus nu al deelnemen door ons geld te lenen. We streven naar een aantrekkelijk rendement en je ontvangt een risico-opslag zolang de bouw van de windmolens nog niet helemaal zeker is

Lever nu al een bijdrage om de molens te realiseren. Leen Energiecoöperatie de Knotwilg geld tegen 2% rente. In september 2019 start de derde leningsronde met nog een aantrekkelijke risico-opslag. Lees er meer over.

Samenwerking Eneco en de knotwilg

De gemeente Gorinchem koos Energiecoöperatie de Knotwilg en Eneco uit om handen en voeten te geven aan het windpark. Dat doen we samen onder de naam: ‘Energie Groote Haar BV’. Eneco en de Knotwilg vullen elkaar goed aan. Eneco heeft de technische kennis, ervaring en faciliteiten om het windpark te realiseren. De Knotwilg beschikt over de kennis en contacten om jou de vruchten te laten plukken van de lokaal opgewekte energie. Zo geven we een groene boost aan onze leefomgeving.

Stand van zaken realisatie windpark groote haar, gorinchem

  •  In overleg met Eneco hebben we besloten dat we de wieken op 55 m lengte.houden.
  • De SDE subsidie laat nog even op zich wachten. We gaan mee met de volgende ronde.aanvragen. We hebben wel al de ontheffing Flora en Fauna binnen, dus dat is goed nieuws.
  • De molens komen te staan op het bedrijventerrein Groote Haar. Dit is nog niet ontwikkeld en ook nog niet toegankelijk voor groot materieel. De gemeente Gorinchem bekijkt of en hoe ze voor de bouw van de windmolens een aparte toegangsweg kan creëren. We onderzoeken nu de mogelijkheden van het “over de sloot draaien” van de onderdelen, vanaf de A27 en aanvoer over water.

Zo blijf je op de hoogte

Interesse in dit project? Neem deel aan onze energiecoöperatie! We houden je op de hoogte en als je wilt, kun je actief meepraten en meedenken over onze projecten. Als je lid wordt, zit je verder nergens aan vast. Maar je profiteert straks wel als eerste van energie uit eigen streek. Hoe mooi is dat!

Energie Coöperatie De Knotwilg UA
kvk  59480726
btw NL 853514872
bank NL73RABO0136540791

info@energiecooperatiedeknotwilg.nl
Postadres: (wij geven de voorkeur aan digitaal per mail )