Windpark Groote Haar

windpark groote haar weer stap dichterbij

De realisatie van windpark Groote Haar in Gorinchem is weer een stap dichterbij. De SDE+ subsidie is toegekend. Belangrijk om de windmolens te kunnen bouwen. Zoals het er nu naar uitziet kunnen we in mei 2020 het bouwbesluit nemen.

Wat is Windpark Groote Haar? Samen met de gemeente Gorinchem realiseren Eneco en de Knotwilg bij het bedrijventerrein Groote Haar een windpark met 2 windmolens. Beiden worden voor 50% eigenaar. De groene energie die we hier straks samen opwekken, is bestemd voor bedrijven op het bedrijventerrein en voor de inwoners van Gorinchem, Arkel, Schelluinen en Hoogblokland. Leden van de Knotwilg kunnen ons  nu al geld lenen voor de voorbereidingen. Tot 14 februari 2020 kan dat nog met een risico-opslag van 5%. Daarna kun je ons vanaf maart 2020 weer geld lenen voor dit mooie groene project. Zonder risico-opslag, maar dan ook tegen een aantrekkelijk rendement. 

Lees hier hoe je kunt deelnemen

Houd deze website in de gaten. Word ook lid van de Knotwilg en help ons de molens te bouwen..

Investeer in groene energie in Gorinchem

Samenwerking Eneco en de knotwilg

De gemeente Gorinchem koos Energiecoöperatie de Knotwilg en Eneco uit om samen het windpark te realiseren. Dat doen we  onder de naam: ‘Energie Groote Haar BV’. Eneco en de Knotwilg zijn ieder voor 50% eigenaar van het windpark en delen ook samen in de kosten. We vullen elkaar goed aan. Eneco heeft de technische kennis, ervaring en faciliteiten om het windpark te realiseren. De Knotwilg beschikt over de kennis en contacten om jou de vruchten te laten plukken van de lokaal opgewekte energie. Zo geven we een groene boost aan onze leefomgeving.

Weetjes over de voortgang.

Hoe krijgen we de molenonderdelen straks naar de bouwplaats?

Het is nog een heel gepuzzel om de onderdelen van de windmolens veilig naar de bouwplaats te krijgen. Op advies van een meedenkend lid van de Knotwilg gingen we in gesprek met Rijkswaterstaat en het Waterschap Rivierenland. Zij denken met ons mee over hoe we de grote delen van de windmolens vanaf de A27 naar de bouwplaats kunnen rijden.

Route
De route voor het transport van de windmolenonderdelen wordt alsvolgt: vanaf de snelweg (bij het rode blokje A27) gaat het transport de parallelweg op van de Groeneweg. Daarna rijden ze over de Hoogbloklandseweg naar de nog aan te leggen bouwwegen.

Transport is ‘s nachts
Het vervoer van de windmolenonderdelen is een indrukwekkend gezicht. Wil je komen kijken dan moet je wel ’s nachts je bed uit, want de tijdelijke afrit gaat alleen ’s nachts open voor het transport. Klik hieronder voor een voorbeeld van zo’n transport

Zo blijf je op de hoogte

Interesse in dit project? Word  lid van onze energiecoöperatie! We houden je op de hoogte en als je wilt, kun je actief meepraten en meedenken over onze projecten. Als je lid wordt, zit je verder nergens aan vast. Maar je kunt straks wel als eerste investeren in energie uit eigen streek. Hoe mooi is dat!

Energie Coöperatie De Knotwilg UA
kvk  59480726
btw NL 853514872
bank NL73RABO0136540791

info@energiecooperatiedeknotwilg.nl
Postadres: (wij geven de voorkeur aan digitaal per mail )