NIEUWSGIERIG?
Hier blijf je op de hoogte

Green Trust partner Windpark Groote Haar

Energiecoöperatie de Knotwilg heeft in Green Trust een nieuwe partner gevonden voor de ontwikkeling van Windpark Groote Haar in Gorinchem. Dit voorjaar kondigde Eneco aan zich terug te trekken uit het project. Door de stijgende kosten sloot het project niet meer aan bij de rendementsdoelstellingen van Eneco. Energiecoöperatie de Knotwilg en Green Trust zijn ieder voor 50% eigenaar van het toekomstige windpark.J

Blij met samenwerking
In overleg met onze leden gingen we op zoek naar een oplossing en die is er nu. Green Trust neemt de aandelen van Eneco over. “We zijn daar enorm blij mee”, vertelt Koos Timmer, voorzitter van de energiecoöperatie. “We hebben best wat tegenslagen gehad bij dit project, maar Green Trust was vrijwel direct enthousiast en zag voldoende perspectief om mee te doen. Dat is heel fijn. Bovendien is Green Trust voor ons geen onbekende. We werken al plezierig samen bij Windplan Zijderveld, een ander project van ons. We hebben er alle vertrouwen in dat we samen met Green Trust en de gemeente Gorinchem nu snel door kunnen pakken.”

Goed team
Green Trust twijfelde niet om in het gat te springen dat Eneco achterliet. Tijmen Keesmaat, een van de directeuren van Green Trust, vertelt waarom: “Het is onze missie om samen met de omgeving zoveel mogelijk groene kilowatturen te realiseren. Dit project past daar perfect bij. Bovendien willen we de Knotwilg zoveel mogelijk steunen in het lokaal opwekken van duurzame energie. Samen zijn we een goed team!” 

Volg ons

Contactgegevens

Energie Coöperatie De Knotwilg UA

kvk  59480726
btw NL 853514872
bank NL73RABO0136540791

info@energiecooperatiedeknotwilg.nl
Postadres: (wij geven de voorkeur aan digitaal per mail)

Privacyverklaring