Windpark Zijderveld

Onderzoek naar nieuw windpark in Vijfheerenlanden

We onderzoeken samen met Greentrust de mogelijkheden voor een nieuw kleinschalig windpark (2 of 3 windmolens) in de Vijfheerenlanden. Het gaat om een locatie langs de A2, ten noorden van Zijderveld. Het initiatief zit nog in de verkennende fase, maar we nemen direct omwonenden en andere betrokkenen vroegtijdig mee in de verkenning.

Op dit moment zijn we in overleg met de gemeente Vijfheerenlanden of windmolens op deze locatie überhaupt tot de mogelijkheid behoren. Ook onderzoeken we het rendement van drie kleinere of twee grotere molens. En we bekijken hoe we het plan met omwonenden verder kunnen helpen.

Wie is Green Trust?

Green Trust is een full servicebureau voor ontwikkeling, bouw en beheer van duurzame energieprojecten. Green Trust wil samen met lokale energiecoöperaties als de Knotwilg de energietransitie versnellen. Meer informatie over Greentrust vind je op hun website.

Bezorgdheid en begrip

We spraken met direct omwonenden over het windpark. Dat waren nuttige en prettige gesprekken. De reacties zijn divers. Mensen maken zich zorgen over de impact van de windmolens op hun woongenot. Anderen staan niet direct te juichen, maar begrijpen wel de ontwikkeling om lokaal duurzame energie op te wekken. We blijven in gesprek!

Zo blijf je op de hoogte

 Op de hoogte blijven? Word lid of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Energie Coöperatie De Knotwilg UA
kvk  59480726
btw NL 853514872
bank NL73RABO0136540791

info@energiecooperatiedeknotwilg.nl
Postadres: (wij geven de voorkeur aan digitaal per mail )