Deze website maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Investeren in Windpark Groote Haar
Juist nu slim

Gegarandeerd 5% rente en je inleg terug

Het zijn onzekere tijden door corona. Ook financieel. Juist nu investeren veel mensen in windenergie. Deelnemen in Windpark Groote Haar levert je veel op: winst voor het milieu, een mooie rente (die je bij geen bank krijgt) en aan het einde van de oblifatielening heb je je geld weer terug. Deelnemen kan al vanaf € 500,- Iedereen in Nederland is welkom om te investeren. Verderop deze pagina lees je meer over Energiecoöperatie de Knotwilg en investerein in Windpark Groote Haar.

We hebben al een miljoen aan inschrijvingen binnen! Dus wil je meedoen? Meld je dan snel aan via het deelnameformulier. Want vol = vol.

Bekijk het filmpje

Door corona kunnen we geen informatiebijeenkomsten organiseren. Dus bedachten we een alternatief. In dit filmpje vertellen we kort wat de voordelen zijn van investeren in Windpark Groote haar. Heb je na het zien van het filmpje nog vragen? Verderop op deze pagina vind je meer informatie en de uitgebreide informatiebrochure of mail info@energiecoöperatiedeknotwilg.nl.

Wat levert deelname je op?

2% rente tijdens de bouw

Gegarandeerd 5% rente vanaf het moment dat de molens draaien

Er gaat jaarlijks ca €10.000,- in het omgevingsfonds 

Je geeft de lokale economie een boost. 

“Wij doen mee met Windpark Groote Haar. Voor ons is windenergie de duurzame elektriciteit van de toekomst.”

Reinier en Ellen, lid van Energiecoöperatie de Knotwilg

Wat is een energiecoöperatie?

Energiecoöperatie de Knotwilg is een vereniging van inwoners van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden die zelf energie opwekken met behulp van zon, wind en water. Een van onze projecten is Windpark Groote Haar in Gorinchem. Iedereen kan deelnemen in Windpark Groote Haar. Ook als je buiten de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden woont. 

Wat is Windpark Groote Haar?
Samen met Eneco realiseren we een windpark met twee windmolens bij het bedrijventerrein Groote Haar in Gorinchem. Eneco en Energiecoöperatie de Knotwilg worden ieder voor 50% eigenaar en delen ook samen in de kosten. De groene energie die we hier straks samen opwekken, is bestemd voor bedrijven op het bedrijventerrein en voor particulieren.

Je kunt nu deelnemen
Bouwen van een windpark kost veel geld. Energiecoöperatie de Knotwilg en Eneco lenen ca. 80% van het geld dat nodig is van de bank. Daarnaast leent Energiecoöperatie de Knotwilg geld van haar leden. Als je lid bent of wordt van Energiecoöperatie de Knotwilg kun je vanaf maart 2020 investeren in Windpark Groote Haar (obligatielening). Iedereen kan meedoen!

Hoe werkt het?
Meedoen kan al vanaf € 500,- tot € 25.000,-. Je ontvangt vanaf het moment dat je investeert jaarlijks 2% rente over je inleg. Als de molens stroom leveren, ontvang je 5 tot 6% rente. We betalen je lening aan ons in 15 jaar terug vanaf het moment dat de molens draaien. Jaarlijks gaat er bovendien ca. € 10.000,- naar het omgevingsfonds voor de gemeenschap. Dat geld komt uit de opbrengst van de windmolens, zolang als ze draaien.

goed idee? doe mee!

“Ik vind windenergie belangrijk, want het gaat ook om mijn toekomst!”

Sonja, fan van windenergie

Voordelen samen stroom opwekken

Samen stroom opwekken met behulp van een eigen windmolen heeft veel voordelen: windenergie is schoon en onuitputtelijk; wie investeert in Windpark Groote Haar, ontvangt een mooie rente over zijn of haar inleg en er komt geld vrij voor de gemeenschap

Meer weten?

Meer informatie over Windpark Groote Haar, de windmolens en lenen aan Energiecoöperatie de Knotwilg vind je hier:

Informatiefolder
Windpark Groote Haar

Informatiebrochure Obligatielening Windpark Groote Haar

Volg ons

Contactgegevens

Energie Coöperatie De Knotwilg UA

kvk  59480726
btw NL 853514872
bank NL73RABO0136540791

info@energiecooperatiedeknotwilg.nl
Postadres: (wij geven de voorkeur aan digitaal per mail)

Privacyverklaring