Windmolen grote geus vianen

Groene energie van de Grote Geus

Eneco heeft in 2017 op het windmolenpark Autena in Vianen (bij Everdingen) drie windmolens gebouwd. Twee van deze molens leveren groene stroom aan de Royal Schiphol Group. Wij willen dat de stroom van de derde molen, die in de volksmond ‘De Grote Geus’ heet, beschikbaar komt voor  lokale inwoners of ondernemers. We zijn hierover in overleg met Eneco.

Je eigen groene energie tegen inkoopprijs

Woon je in de Vijfheerenlanden, dan kun je straks - tegen inkoopprijs - groene stroom kopen van de Grote Geus, in de vorm van ‘wiekslagen’. Daarnaast is het mogelijk om te beleggen in de windmolen tegen een aantrekkelijk rendement, zonder dat je stroom afneemt.

Het geld blijft in de streek

De winst uit de windmolen investeren we in lokale projecten die de economie, natuur en duurzaamheid van onze mooie streek versterken. Het geld blijft dus in de Vijfheerenlanden. Zo profiteren we er samen van

Waarom samenwerking met Eneco?

We werken samen met Eneco om jou als lokale inwoner of ondernemer te laten profiteren van lokaal opgewekte windenergie. Zo’n samenwerking gaat niet zonder slag of stoot. Zowel voor Eneco als voor ons is het nieuw. Maar we zien allebei de meerwaarde van de samenwerking. De wil en mogelijkheid zijn er om initiatieven zoals de Grote Geus met elkaar van de grond te krijgen. Zeker nu we ook samen optrekken bij de realisatie van Windpark de Groote Haar in Gorinchem. 

Zo blijf je op de hoogte

Interesse in dit project of een van onze andere projecten? Neem deel aan onze energiecoöperatie! We houden je op de hoogte en als je wilt, kun je actief meepraten en meedenken over onze projecten. Ben je lid, dan zit je verder nergens aan vast. Maar je kunt straks wel als eerste profiteren van energie uit eigen streek. Hoe mooi is dat.

Energie Coöperatie De Knotwilg UA
kvk  59480726
btw NL 853514872
bank NL73RABO0136540791

info@energiecooperatiedeknotwilg.nl
Postadres: (wij geven de voorkeur aan digitaal per mail )